Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

"Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, Κερκυραϊκή Παραδοσιακή Ψαλτική Τέχνη: ομοιότητες & διαφορές"


Με θέμα: "Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, Κερκυραϊκή Παραδοσιακή Ψαλτική Τέχνη: ομοιότητες & διαφορές",

οργανώθηκε από τη Βυζαντινή Χορωδία Κέρκυρας το 1ο Συμπόσιο Ψαλτικής τέχνης. 
    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:30 στον Ι.Ν. Αγ. Αντωνίου πόλεως, με ομιλητή το μουσικολόγο και συνθέτη Σωτήριο Δεσπότη, ο οποίος είναι λάτρης της Κερκυραϊκής μας ψαλτικής και έχει ασχοληθεί επισταμένα μ' αυτήν αποδίδοντάς μας μια θαυμάσια εργασία που φιλοξενείται και στο ιστολόγιό μας (http://kerkiraikipsaltiki.blogspot.gr/2012/10/blog-post_14.html). 
    Συμμετείχαν  ο Χορός Κερκυραίων ψαλτών,  υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Μπογδάνου  και η Βυζαντινή Χορωδία Κέρκυρας, υπό τη διεύθυνση του π. Σπυρίδωνος Σκορδίλη.
    Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τις δύο αυτές ψαλτικές παραδόσεις, να δουν μέσα από ηχητικά και μουσικολογικά παραδείγματα τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές τους και να απολαύσουν εξαιρετικά δείγματά τους από τους δύο ψαλτικούς Χορούς (Βυζαντινή Χορωδία & Χορό Κερκυραίων ψαλτών).
      Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στο συμπόσιο! 


Ο Χορός Κερκυραίων ψαλτών  υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Μπογδάνου. Αριστερά διακρίνεται και ο ομιλητής καθηγητής κ. Σωτήρης Δεσπότης.Η Βυζαντινή Χορωδία Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση του π. Σπυρίδωνος Σκορδίλη.
  Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ: http://byzantinhxorodiakerkyras.blogspot.gr/2013/03/1.html
 Βίντεο από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=ci4XwiNuRZ8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου