Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ : Μια εορτή γεμάτη παλιές αξέχαστες αναμνήσεις Κερκυραϊκής ψαλτικής !


        Κυριακή των  Αγίων Πάντων αύριο και στο ευλογημένο νησί μας οι Άγιοι τιμώνται με περικαλλείς Ναούς σε πολλές περιοχές. Στην πόλη, πίσω από την πλατεία της Σπιανάδας, βρίσκεται ο ιστορικός Ιερός Ναός της Υ.Θ. Βλαχερνών και των Αγίων Πάντων που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν και ο τελευταίος Ναός στην πόλη που σε όλες τις Ακολουθίες έψαλαν την Κερκυραϊκή ψαλτική.
     Κάθε  χρόνο στην πανήγυρη του Ναού, η παιδική ψαλτική συντροφιά, που είχε τότε δημιουργήσει ο μακαριστός π. Κώστας Σουρβίνος στον Άη Βασίλη, έψαλε στον πανηγυρικό Εσπερινό στο δεξιό αναλόγιο ενώ στο αριστερό έψαλαν οι ψάλτες του Ναού, με πρώτο τον αείμνηστο μουσικοδιδάσκαλο Νικόλαο Δολιανίτη.
Για τη συμμετοχή μας στον πανηγυρικό Εσπερινό  κάναμε αρκετές πρόβες στο Ναό μας, στον Άη Βασίλη, με "τελική πρόβα" το δικό μας Εσπερινό, πριν πάμε στους Αγίους Πάντες.  
Πέρυσι, τέτοια μέρα παρουσιάσαμε ένα βίντεο με ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τον πανηγυρικό Εσπερινό του 1994 το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: http://kerkiraikipsaltiki.blogspot.gr/2012/06/blog-post_09.html 
Εφέτος, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε ένα άλλο ηχητικό ντοκουμέντο. Αυτή τη φορά πρόκειται για ηχογράφηση από τον Εσπερινό της εορτής το 1992 στο Ναό του Αγίου Βασιλείου, την "τελική πρόβα" της (τότε) ψαλτικής  μας συντροφιάς, όπως προαναφέραμε.
Παρακολουθείστε το:


Οι Άγιοι Πάντες βοήθειά μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου