Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώθηκε το 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας

     Με την αναμενόμενη, από πλευράς συμμετοχής Χορωδιών και κοινού, επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το διήμερο 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας, που έγινε το Σάββατο και την Κυριακή  της Σταυροπροσκύνησης  22 & 23 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου.
    Το Φεστιβάλ, που έχει γίνει πια θεσμός, οργάνωσε η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Ι. Μ. Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 
      Συμμετείχαν  εικοσιεπτά  Χορωδίες και Χοροί από την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Πρέβεζα, την Καβάλα και τη Βουλγαρία, που ανέδειξαν την πλούσια εκκλησιαστική μουσική παράδοση της Ορθοδόξου Πίστεώς μας. 
     Παρουσιάστηκαν και τα τρία είδη εκκλησιαστικής μουσικής που συνυπάρχουν αρμονικά στο ευλογημένο νησί μας, η παραδοσιακή Κερκυραϊκή ψαλτική τέχνη, η Βυζαντική μουσική και η Χορωδιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική.
     Την  παραδοσιακή  Κερκυραϊκή  ψαλτική  τέχνη  εκπροσώπησαν  ο  Χορός Κερκυραίων Ψαλτών, με συντονιστή τον κ. Γεώργιο Μπογδάνο και ο νεοσυσταθείς Χορός Κερκυραϊκής Ψαλτικής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής "Ιωάννης Καποδίστριας" (Ο.Σ.Κ.Α.). Επίσης, ύμνους στο Κερκυραϊκό αυτό μέλος, αλλά προσαρμοσμένους για πολυφωνική εκκλησιαστική Χορωδία, απέδωσαν και οι δύο χορωδίες της ενορίας Υ.Θ. Ελεούσης Κυνοπιαστών: η Παιδική Χορωδία "Γαλιλαία", υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Δήμητρας Καλογεροπούλου και η Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Σταματίνας Καρύδη.
      Σε επόμενη ανάρτησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να αναδημοσιεύσουμε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από την ιστοσελίδα της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας και απ' αυτή του Φεστιβάλ.
Να είμαστε καλά και του χρόνου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου