Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η Κερκυραϊκή ψαλτική στο φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου !

     Ακούσματα Κερκυραϊκής ψαλτικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου.
       Το κερκυραϊκό φωνητικό σύνολο "Ιόνιος Αρμονία", που ίδρυσε και διευθύνει ο αναπληρωτής καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ευστάθιος Μακρής, παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από την εκκλησιαστική μας αυτή παράδοση. 
     Ερμήνευσαν ένα απόσπασμα από την Παράκληση του Αγίου μας και συγκεκριμένα τα Απολυτίκια της εορτής της 11ης Αυγούστου (Θεός Κύριος...- Ως των ορθοδόξων υπέρμαχον...- Της Συνόδου...- Του Γαβριήλ φθεξαμένου Σοι...) όπως αυτά διασώθηκαν και καταγράφηκαν από τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο π. Κώστα Σουρβίνο και παρουσιάζονται στο CD Kερκυραϊκης ψαλτικής που επιμελήθηκε ο ίδιος και κυκλοφόρησε το 2000.
    Ήταν μια πολύ όμορφη παρουσίαση που χαροποιεί όλους όσους ασχολούμαστε με τη διάδοση και την ανάδειξη της Κερκυραϊκής μας ψαλτικής.
    Επιπλέον, παρουσίασαν μερικούς ύμνους από την περίφημη Λειτουργία του Ν. Χ. Μαντζάρου, καθώς επίσης  και μια ενδιαφέρουσα, άγνωστη κερκυραϊκη καταγραφή του "Φως Ιλαρόν"
    Παρακολουθείστε εδώ τα σχετικά βίντεο: http://www.facebook.com/pages/%CE%99%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%91%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-Ionian-Harmony/103886783098803 
    Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στο φωνητικό σύνολο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου