Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Δέκα χρόνια από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ      Σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ημέρα της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Νεκταρίου. 
   Ο Σεβασμιώτατος, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο νησί μας, αγκάλιασε τις παραδόσεις μας φροντίζοντας, όλα αυτά τα χρόνια, για τη διατήρηση και ανάδειξή τους.     
     Ιδιαιτέρως  δε, αγαπά και εκτιμά την Κερκυραϊκή μας ψαλτική. Όπου και αν βρεθεί χοροστατών, εντός αλλά -και πολλές φορές- εκτός Κερκύρας, φροντίζει να ακούγονται δείγματα αυτού του εκκλησιαστικού μας θησαυρού. 
  Έμπρακτη απόδειξη  όλων των ανωτέρω είναι το γεγονός  πως και στην εκδήλωση που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 26-11-12 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του ιδρύματος "Η Πλατυτέρα", με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών Θεοφιλούς ποιμαντορίας Του, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε, για άλλη μια φορά, χαρακτηριστικά δείγματα κερκυραϊκής ψαλτικής από το Χορό Κερκυραίων ψαλτών υπό τον κ. Γιώργο Μπογδάνο.
       Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ευχηθούμε στον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας ο Κύριός μας να του χαρίζει πλούσια την υγεία ώστε να ποιμαίνει τον ευσεβή λαό του νησιού μας για πολλές ακόμα δεκαετίες.

ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ !!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου