Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου μας στην Αθήνα

    Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και νοσταλγίας, οι Κερκυραίοι της Αθήνας τελέσαμε χθες τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό για την εορτή του Αγίου μας, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλάκα.
    Στον  Εσπερινό  χοροστάτησε ο, κερκυραϊκής  καταγωγής, θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιος, βοηθός Επίσκοπος του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄.
     Με την ευλογία  του θεοφιλεστάτου, τελέσαμε τον Εσπερινό στα Κερκυραϊκά, έτσι όπως τον τελούσε επί δεκαετίες ο μακαριστός εφημέριος του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης, ο αξέχαστος Κερκυραίος πρωτοπρεσβύτερος παπα-Μάριος Δαπέργολας, αλλά και έτσι όπως μας τον μεταλαμπάδευσε ο μακαριστός Πνευματικός μας Πατέρας, πρωτοπρεσβύτερος παπα-Κώστας Σουρβίνος, ο άνθρωπος που ενεφύσησε μέσα μας την αγάπη για την παραδοσιακή μας ψαλτική. 
      Ας είναι αιωνία η μνήμη των αλησμόνητων αυτών Λευϊτών  και ας ευχηθούμε να μας αξιώσει ο Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Προστάτη μας, να αξιωθούμε και του χρόνου τέτοιας μεγάλης πνευματικής χαράς και ευλογίας!!
      Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο ηχογράφηση μεγάλου μέρους του Εσπερινού.

  Χρόνια πολλά σε όλους, ο Άγιος να μας σκέπει με τη Χάρη Του!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου