Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Με Κερκυραϊκή ψαλτική ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου μας στην Αθήνα!

   Την προσεχή Τετάρτη,  11 Δεκεμβρίου  στις 18:00 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλάκα, θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου μας, στα πλαίσια των εόρτιων εκδηλώσεων που οργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής "ο Ιωάννης Καποδίστριας" (Ο.Σ.Κ.Α.).
  Ανακοινώνουμε στους φίλους και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας ότι, με τη βοήθεια του Θεού και δια πρεσβειών του Αγίου μας, μια μικρή ομάδα από τους εν Αθήναις Κερκυραίους λάτρεις της Κερκυραϊκής μας ψαλτικής θα (αποτολμήσουμε να) ψάλλουμε στον Εσπερινό έτσι όπως έψαλαν οι παλαιοί Κερκυραίοι ψαλτάδες, Κορφιάτικα!
    Αξίζει να σημειωθεί πως στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλάκα ήταν για δεκαετίες εφημέριος ο αξέχαστος Κερκυραίος πρωτοπρεσβύτερος, ο μακαριστός παπα-Μάριος Δαπέργολας, ο άνθρωπος που συνάθροιζε επί χρόνια τους Κερκυραίους της Αθήνας κατά τους εορτασμούς του Αγίου μας και όχι μόνο. Μάλιστα, συνήθιζε να τελεί τις Ακολουθίες του Αγίου στα Κερκυραϊκά, όντας και ο ίδιος άριστος γνώστης της παραδοσιακής μας ψαλτικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου