Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση


Οι επισκέπτες του ιστολογίου μας εύκολα διαπιστώνουν πως στην πλειοψηφία των αναρτήσεών μας παρουσιάζουμε ηχητικό υλικό Κερκυραϊκής ψαλτικής με τη μορφή βίντεο.
Μέχρι τώρα παρουσιάσαμε ηχητικό υλικό από το πολύτιμο αρχείο του μακαριστού παπα-Κώστα Σουρβίνου, αλλά και από άλλες πηγές.
Επειδή όμως το υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας εξαντλείται, παρακαλούμε όσους έχουν ηχητικό υλικό και επιθυμούν να μας το παραχωρήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να  το προβάλλουμε εδώ, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο τα ακούσματά μας.
Επιπλέον, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε πως ήδη έχουμε ξεκινήσει μια καινούργια προσπάθεια που περιλαμβάνει σειρά ηχογραφήσεων με αντιπροσωπευτικούς ύμνους διαφόρων εορτών, για τις οποίες δεν έχουμε ηχητικό υλικό. Η αρχή έγινε με την ηχογράφηση ύμνων της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που αναρτήθηκε προ μηνός.
Οι ηχογραφήσεις αυτές είναι ερασιτεχνικές, γίνονται με μοναδικό μέσο έναν  φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψάλλει ένα άτομο, δεν υπάρχει δυνατότητα συνοδείας άλλων φωνών και ως εκ τούτου είναι μονοφωνικές. Η όλη εργασία είναι επίπονη και χρονοβόρα διότι αφενός δεν γίνεται σε στούντιο, αφετέρου οι φωνητικές δυνατότητες του ψάλλοντος είναι περιορισμένες με αποτέλεσμα κάθε ύμνος να ηχογραφείται αρκετές φορές μέχρι να τελειοποιηθεί. Σκοπός της όλης εργασίας είναι ένας και μοναδικός: να εμπλουτίσουμε με νέο ηχητικό υλικό το ιστολόγιό μας, με σεβασμό πάντα στο  αρχειακό υλικό που κρατάμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη και το οποίο έχουμε ως σημείο αναφοράς για την πραγματοποίηση αυτής της εργασίας.
Σε λίγες ημέρες θα αναρτηθεί ηχογράφηση με ύμνους της εορτής του Αγίου Αρτεμίου και θα ακολουθήσουν και άλλες. Εννοείτε πως για τις εορτές που υπάρχει ήδη ηχητικό υλικό δεν θα έχουμε νέες ηχογραφήσεις  και θα συνεχίσουμε να προβάλουμε το υπάρχων αρχειακό υλικό το οποίο είναι πληρέστερο και αξιολογότερο των νέων ηχογραφήσεων.
Ελπίζουμε με αυτή την εργασία να βάλουμε ένα ακόμη λιθαράκι στην όλη προσπάθεια ανάδειξης και διάδοσης της ψαλτικής μας!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου