Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Μια φωτογραφία, πολλές αναμνήσεις!!


Προχθές το πρωί περάσαμε από έναν τόπο ιερό, έναν τόπο ορόσημο που σημάδεψε ανεξίτηλα τη χρυσή μας νιότη. Επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου πόλεως για να προσκυνήσουμε και να ανάψουμε ένα κερί.
Καθώς βγαίναμε από τη βορινή θύρα του Ναού, η ματιά μας έπεσε αυθόρμητα στο μικρό και ταπεινό γραφειάκι  μέσα στο οποίο περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας ο μακαριστός Γέροντάς μας πρωτοπρεσβύτερος παπα-Κώστας Σουρβίνος, είτε μελετώντας είτε εξομολογώντας τα αναρίθμητα πνευματικά του παιδιά. Εκεί μέσα έβρισκε καταφύγιο κάθε πονεμένη ψυχή που προσέτρεχε στο πετραχήλι του!!
Η πόρτα του γραφείου  -που σήμερα χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος-  ήταν ανοικτή κι έτσι μπορέσαμε να δούμε κάποια πράγματα από το παρελθόν... 
Το μάτι μας έπεσε πάνω σε μια παλιά φωτογραφία που (ευτυχώς) βρίσκεται ακόμα κολλημένη σε μια τζαμαρία της βιβλιοθήκης. Πρόκειται για μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και απεικονίζει μερικά απ’ τα μέλη της (τότε) παιδικής ψαλτικής συντροφιάς, που είχε δημιουργήσει ο μακαριστός παπα-Κώστας, κατά την τέλεση κάποιου απ' τους αξέχαστους εκείνους Εσπερινούς. Ο επίτροπος του Ναού μας επέτρεψε να τη φωτογραφήσουμε κι έτσι έχουμε τη χαρά να σας την παρουσιάσουμε: 

Πάνω αριστερά διακρίνεται ο Γιώργος Αυθίνος, σήμερα ιερεύς, 
εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Χαλανδρίου.
Δίπλα του, ο Γιώργος Βλάχος, ιερεύς κι αυτός, ο αγαπητός μας παπα-Γιώργης απ' τον Αη Νικόλα Ντεβέκια.
Κάτω αριστερά, ο Σπύρος Πουλημένος, σήμερα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Δίπλα του ο Νίκος Δημησιάνος, σήμερα ιατρός νευρολόγος
και κάτω ο Έκτορας Δημησιάνος, σήμερα επιχειρηματίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου