Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Σουρβίνος: Αφιέρωμα για τη συμπλήρωση 5 ετών από την κοίμησή Του


Σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντά μας, πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου (παπα-Κώστα) Σουρβίνου και  θέλοντας να αποτίσουμε φόρο τιμής στη σεβάσμια μνήμη Του, σας παρουσιάζουμε βίντεο με ένα κήρυγμά του από ηχογράφηση  Θείας Λειτουργίας, στις 10 Δεκεμβρίου 2006.
Ως γνωστόν, ο μακαριστός παπα-Κώστας, εκτός από θεματοφύλακας παραδόσεων, ήταν πάνω και πρώτα απ’ όλα ένας μεγάλος πνευματικός φάρος που καθοδηγούσε πνευματικά χιλιάδες ψυχές ανθρώπων.
Τα κηρύγματά του αποτελούσαν βασικό εργαλείο στην πνευματική στήριξη και νουθεσία των ανθρώπων. Ήταν απλά, κατανοητά αλλά ταυτόχρονα πνευματικά και μεστά θεολογικού λόγου και γι’ αυτό μιλούσαν κατευθείαν στην ψυχή των χριστιανών που κυριολεκτικά κρέμονταν από τα χείλη του όταν εκείνος κήρυττε! Όταν του λέγαμε για το πόσο μας άγγιζαν τα κηρύγματά του, εκείνος με περισσή ταπείνωση έλεγε πως δεν έκανε τίποτε άλλο από το να συνεχίζει να κηρύττει και να πράττει όπως ο προκάτοχός του και πνευματικός του πατέρας μακαριστός παπα-Γιώργης Σπίνουλας.   
Ένα τέτοιο απλό μα συνάμα πνευματικό κήρυγμα, που έγινε παραμονές της μεγάλης εορτής του Αγίου μας, είναι και αυτό που ακολουθεί παρακάτω.
Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια του μακαριστού παπα-Κώστα για την παραχώρηση του φωτογραφικού και ηχητικού υλικού.


 Αιωνία η μνήμη Του!
Να έχουμε την ευχή Του!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου