Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μεγαλοβδομαδιάτικο αφιέρωμα στον μακαριστό π. Κώστα...

    Ήδη, με τη χάρη του Θεού, μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα.
   Η τοπική μας κοινωνία και Εκκλησία είναι φέτος φτωχότερες και αυτό όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω της απουσίας μιας μεγάλης πνευματικής προσωπικότητας, του μακαριστού πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Σουρβίνου, του "παπαΚώστα απ' τον Άη Βασίλη".
    Στο βίντεο που ακολουθεί ακούμε μερικούς ύμνους από την υμνογραφία των ημερών τους οποίους ψάλλει ο ίδιος. Πρόκειται για μια μοναδική και συγκλονιστική λήψη που έγινε πενήντα ακριβώς μέρες πριν την κοίμησή του ! 
 
 
     Ακόμα και μέχρι τις τελευταίες μέρες της επί γης ζωής του αγωνιούσε για τη διάσωση και την καταγραφή  της παραδοσιακής μας ψαλτικής παράδοσης. Έτσι, ο ακούραστος Γέροντάς μας δέχθηκε με χαρά να υποβληθεί σε αυτή την "ταλαιπωρία" και μας έψαλλε, με την εξασθενημένη φωνή του, τους ύμνους αυτούς για να τους ακούσουμε και να τους προσθέσουμε στην καταγραφή που γίνεται στο βιβλίο ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ που πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Ιερά Μητρόπολη.
    Μέρες που είναι, ας κρατήσουμε στην σκέψη και στην ψυχή μας όλες τις παρακαταθήκες που μας άφησε και ας τις διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού !
    Ας έχουμε τη ευχή του !!!   
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου